Azer Bülbül

BİLGİ

Azer Bülbül şarkıları, Azer Bülbül şarkı sözleri, Azer Bülbül albümleri, Azer Bülbül lyrics

Subutay Kesgin ya da sahne adıyla Azer Bülbül (d. 1 Şubat 1967; Arpaçay, Kars – ö. 6 Ocak 2012; Antalya), Türk arabesk fantezi müzik sanatçısı ve oyuncu.

Azer Bülbül Kars’ın Arpaçay ilçesinde doğdu, Almanya’da büyüdü. Müzik yaşantısına ’Garip Yolcu’ albümü ile başladı. Arabesk tarzında ’Yalan Olur’, ’Ben Sana Vurgunum’, ’Fırat’ gibi albümleri ile devam etti. 1996 yılında çıkardığı ’Ben Babayım’ adlı albümü ile çıkış yakaladı. Bu albümde yer alan ’Yaralandın mı Ey Can’ ve ’Dokunmayın Çok Fenayım’ adlı parçaları popüler oldu. 15 Şubat 2001 tarihinde 10 ay hapis cezası aldı ve bu cezası paraya çevrildi. Ceza sonrasında: “artık temizim. Artık o günleri anmak bile istemiyorum” demiştir.
Antalya’da kaldığı otel odasında kalp krizi sonucu 44 yaşında vefat etti. Cenazesi İstanbul’a getirilerek Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı ‘nda toprağa verildi.

Kariyer
Azer Bülbül Almanya’da Yaşayan Bir Gurbetçiydi. Almanya’da Kaldığı Yıllarda Gazinolarda ve Düğün Salonlarında Şarkı Söylerken Yıldız Tezcan Tarafından Keşfedilmiştir.Ona Azer Bülbül Adını Veren Kişide Yıldız Tezcandır.

Azer Bülbül, kendine has hareketleri ile Arabesk müzikte “Baba” lakaplı ender sanatçılardan birisi haline geldi.

Özel hayatı
Azer Bülbül bir kez evlenip ayrılmış, çocuğu olmamıştır. Azer Bülbül, bir zamanlar Yıldız Tilbe ye evlenme teklifi etmiş ancak Yıldız Tilbe tarafından olumsuz yanıt almıştır. Azer Bülbül’ün çocuğu yoktur.

Diskografi

1984: Garip Yolcu
1986: Esmerin Adı Oya
1987: Yalan Olur
1987: Yoruldum
1988: Güzel Kız
1989: Fırat
1989: Yürüyorum
1990: Ben Sana Vurgunum
1992: Bir Yudum Su
1993: Dağlara Yolculuk
1994 Ben Babayım & Yaralandın mı Ey Can
1995: Ağıt
1996: Doğudan Esintiler (düet). Seyfi Doğanay
1996: Eline Düştüm (düet). Müslüm Gürses
1996: Yine Düştün Aklıma (düet) Müslüm Gürses & Mustafa Keser
1997: Hayatımın Şarkıları
1998: Zordayım & Canım Yanıyor
1999: Kör Kurşun & Sana Yalan Gelebilir
2000: Dünden Bugüne
2001: Bana Düştü & Neden Dedo
2001: Yalan Sevgiler
2002: Başımda Bela Var
2004: Ateş Düştüğü Yeri Yakar
2005: Seçmeler
2006: Üzülmedim ki
2007: Kalemin Kırıldı
2011: Duygularım

Filmografi

2012: Seninki Kaç Para – Mafya
2008: Vefa Borcu (Başrol)
2008: Arkadaş (Başrol)
2002: Rus Gelin
1998: Bedel (Başrol)
1985: Mavi Mavi Masmavi

ŞARKICI RESİM

ALBÜMLER

ŞARKI SÖZLERİ

1. Al Beni
13. Ay Dilber
27. Beter Ol
35. Buralarda
36. Cananım
37. Caney
40. Cemile
47. Dilberim
52. Elif
57. Felek
58. Fırat
65. Gitme
66. Güzel
69. Hayriye
78. İzin
84. Kimim Var
92. Leyli
93. Mahbube
96. Mavi Mavi
100. Nazlı
101. Neden Dedo
102. Nedendir
104. Neye Yarar
105. Nişanlım
108. Ölürem
111. Postacı
114. Sarı Kız
115. Selma
119. Tren
123. Yalan Olur
126. Yandım Oy
129. Yaralım
133. Yeşillim
137. Yoruldum
140. Zalimsin
142. Zım Zım
143. Zordayım

REKLAM